Utilizare

Draga mamica,

Inca dinainte ca micutul tau sa se nasca, primesti un numar impresionant de informatii despre cum ar fi mai bine sa ii porti de grija. Insa in momentul in care bebelusul tau vine pe lume, inveti ca nu exista o reteta magica dupa care sa il ingrijesti. Intr-adevar, cei mai multi copii au nevoi similare in primele luni de viata, insa felul in care vii in intampinarea acestor nevoi difera. Poate alegi sa iti alaptezi copilul sau sa apelezi la lapte praf, sa il infesi sau sa il lasi liber, sa il porti in carucior sau in wrap.

Oricare ar fi insa alegerile tale, venirea pe lume a unui copil marcheaza o noua etapa in care au loc nenumarate schimbari menite sa ofere noului nascut un mediu sigur si cat mai confortabil. inveti sa devii o mama buna alaturi de el, hranindu-l, adormindu-l sau jucandu-te cu el. ii porti de grija in fiecare moment, te bucuri de fiecare etapa pe care o parcurge si ii oferi ce este mai bun. Pentru a purta de grija, ai nevoie de putere. Si, uneori de Panadol Baby.

Ce este Panadol Baby?

  • Panadol Baby este o suspensie orala cu gust placut de capsuni, fara zahar sau alcool, ce contine paracetamol (120 mg/5ml) si se poate elibera fara prescriptie medicala. Paracetamolul este un analgezic (combate durerea) si antipiretic (reduce febra).

Acest medicament este destinat copiilor incepand de la varsta de 3 luni. Panadol Baby poate fi utilizat din a 2-a luna de viata pentru tratamentul simptomatic al al febrei post-vaccinare. Daca febra persista dupa cea de-a doua doza de Panadol Baby se recomanda reconsiderarea diagnosticului si tratamentului. Pentru alte indicatii produsul se va utiliza numai sub supraveghere medicala.

Indicatii


Panadol Baby se foloseste in tratamentul  simptomatic al durerilor de intensitate usoara-moderata:


Febra asociata bolilor infectioase ale copilariei (pojar, tuse convulsiva, oreion, varsat de vant).
Raceala si gripa;
• Dureri asociate eruptiei dentare;
• Dureri de dinţi;
• Dureri in gat;
Dureri de cap
• Migrene;
• Dureri musculare;
• Dureri musculo-scheletice;
Febra post-vaccinare.

Doze si mod de administrare

Doza recomandata de paracetamol este de 15 mg / kg corp.

Greutate Varsta Doza (ml)
6 - 8 kg 3 - 6 luni 4,0
8 - 10 kg 6 - 12 luni 5,0
10 - 13 kg 1 - 2 ani 7,0
13 - 15 kg 2 - 3 ani 9,0
15 - 21 kg 3 - 6 ani 10,0
21 - 29 kg 6 - 9 ani 14,0
29 - 42 kg 9 - 12 ani 20,0

Doza se stabileste conform tabelului de mai sus in functie de greutatea copilului. in cazul in care nu se cunoaste greutatea copilului, doza se stabileste in functie de varsta. Doza se poate repeta la intervale de 4 ore, daca este necesar. Nu trebuie administrate mai mult de 4 doze in 24 de ore.


A nu se depasi dozele recomandate.

Nu se administreaza impreuna cu alte medicamente care contin paracetamol.

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala.

Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj.

Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.


Prospect (click aici)

RCP (Rezumatul Caracteristicilor Produsului)